Artikkeli eri urheilulajeihin liittyvistä rahapeleistä

Image result for rahapeleistäMitä joukkuehenki ja urheilumieli ovat

Suomalaisessa urheilussa puhutaan urheilumielestä ja joukkuehengestä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että joukkueen jäsenet ja valmentaja sekä taustajoukot kunnioittavat sovittuja sääntöjä ja ohjeistuksia. Kun urheilujoukkueen jäsenet kunnoittavat toisiaan, syntyy joukkuehenki. Urheilumieli voi olla myös tavallisella kansalaisella, joka televisionsa tai urheilutapahtuman katsomossa seuraa urheilukisaa. Katsoja on saattanut lyödä vetoa perheenjäseniensä, sukulaistensa, naapurien tai tuttavien kanssa tuloksesta.

Vetoa voi lyödä anonyymisti myös. Suomessa Oy Veikkaus Ab järjestää anonyymiä vedonlyöntiä. Varojen kerääminen urheiluun vaatii ponnistuksia ja sitä varten on pystytetty pelikoneita, sillä Suomalaiset ovat tunnetusti urheilukansaa – kokeile näitä urheiluteemaisia kolikkopelejä ja pelikoneiden avulla saaduilla varoilla voidaan edistää urheiluseurojen toimintaa. Kolikkopelikoneita on melkein kaikilla paikkakunnilla ravintoloissa, pubeissa, matkahuoltojen sekä juna-asemien kahviloissa että odotustiloissa. Matkustajalaivat risteilyillä tukevat pelikoneidensa avulla suomalaista urheilutoimintaa. Risteilyllä oleva huomaamattaan tukee urheilutoimintaa laivan pelihuoneessa pelatessaan kolikkoautomaatilla.

Suomessa on harvakseltaan pelihalleja, joissa voi pelata vanhanaikaisella flipperillä. Nykyisin polttopisteessä ovat erilaiset peliohjelmat, joita voi ostaa tai vuokrata. Suomessa Veikkaus Oy ja Raha-automaattiyhdistys tukevat urheilutoimintaa erilaisten rahapelien avulla. Ne keräävät huomattavia summia urheiluseuroille jaettavaksi. Myös kunnat ja kaupungit sekä eri kansalaisjärjestöt tukevat urheilutoimintaa rahallisesti.

Urheiluseurat ja -kerhot voivat kerätä varoja myyjäisillä sekä laittamalla urheiluhallin nurkkaan myös kolokkopelikoneen. Peliautomaattien pelit käynnistyvät kolikoilla, ja niissä voi pelata virtuaalipelejä. Uusinta muotia on 3 D -laseilla pelattavat pelit, joissa itse voi olla pelissä mukana virtuaalihahmona. Kolikkopelien suosio on Suomessa heikentynyt, koska koteihin yhä useammin ostetaan pelikonsoleita ja virtuaalipelejä. Sentään vielä voi kolikolla raaputtaa Veikkauksen raha-arpaa.

Lacrosse-pelissä tapahtuvaa vedonlyöntiä

Lacrosse-pelissä pelikentän keskikohta on polttopiste, jossa usein tapahtuu pelin käänteet ja ratkaisut. Tilanteet voivat olla yllättäviä ja erikoisia. Veikkaaja ei välttämättä osaa aavistaa suosikkipelaajansa kuntoa, mielentilaa ja aikeita. Suomessa ei tiettävästi ole mainittavaa määrää vedonlyöntiä haavipallopelien tuloksista. Laji on vielä Suomessa vähän tunnettu ja vaatisi lisää lobbausta haavipallopeliä suosivien seurojen avulla. Onhan muissa peleissä laajasti vedonlyöntiä ja erilaisia rahapelejä, jotka liittyvät määrättyyn urheiluun. Toivottavasti valtiollinen Veikkaus Oyj joskus ottaa haavipallopelin veikkauksen kohteeksi.

Sen sijaan vedonlyöntiä Lacrosse-peleissä harrastetaan erityisenp aljon Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa. Kolikkopelikoneet ovat niissä maissa vain pieni osa haavipallon varainhankinnassa. Voihan sitä veikata randomilla, mutta asioita ja toimintaa seuraava pääsee helpommin voitoille kuin se, joka ei tiedä urheiluseuroista ja joukkueista mitään.

Helpoimmin katsoja pääsee perille oman paikkakuntansa lacrosse-seuran asioista ja toiminnasta. Silloin pääsee tuntemaan, ketkä ovat mahdollisia maalintekijöitä. On otettava selville joukkueen vahvuudet ja heikkoudet. Toisaalta on otettava selvää etukäteen joukkueesta, joka kilpailee suosimaansa joukkuetta vastaan.

Nykyisin satelliitti-TV on mahdollistanut joukkueiden seuraamisen jopa livenä. Enää ei tarvitse matkustaa paikan päälle seuraamaan ottelua ja ei tarvitse hankkia kalliita lentolippuja, majoitusta ja ateriointia pelin ajaksi. Vedonlyöjän tarvitsee vain aukaista satelliitti-TV:nsä, jossa on yleensä maksullisilla kanavilla haluttu kohde. Myös internetin kautta voi seurata urheiluseurojen toimintaa heidän kotisivujensa tai YouTuben kautta. Siellä voi lyödä vetoa mielin määrin, jos rahaa ja uskallusta on. Sekin on urheilumieltä, vaikka häviö vedonlyönnissä voi kirpaista. Peliriippuvuus voi aiheuttaa sen, että joutuu hakemaan ammattiauttajan apua.

Johtopäätöksiä haavipallon rahapelimahdollisuuksista

Rahapelimahdollisuudet haavipallossa ovat Suomessa vielä alkutiessään. Sen sijaan ulkomailla voi lyödä vetoa myös lacrosse-peleissä, kuten muissakin pallopeleissä, kuten jalkapallossa, jääkiekossa, tenniksessä, koripallossa, lentopallossa, salibändyssä, sulkapallossa tai golfissa. Aika näyttää, milloin Suomessa aletaan veikata liittyen lacrosse-peleihin.