Artikkeli eri urheilulajeihin liittyvistä rahapeleistä

Image result for rahapeleistä

Mitä joukkuehenki ja urheilumieli ovat

Suomalaisessa urheilussa puhutaan urheilumielestä ja joukkuehengestä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että joukkueen jäsenet ja valmentaja sekä taustajoukot kunnioittavat sovittuja sääntöjä ja ohjeistuksia. Kun urheilujoukkueen jäsenet kunnoittavat toisiaan, syntyy joukkuehenki. Urheilumieli voi olla myös tavallisella kansalaisella, joka televisionsa tai urheilutapahtuman katsomossa seuraa urheilukisaa. Katsoja on saattanut lyödä vetoa perheenjäseniensä, sukulaistensa, naapurien tai tuttavien kanssa tuloksesta.

Vetoa voi lyödä myös anonyymisti. Suomessa Oy Veikkaus Ab järjestää anonyymiä vedonlyöntiä. Varojen kerääminen urheiluun vaatii ponnistuksia ja sitä varten on pystytetty pelikoneita. Pelikoneiden avulla saaduilla varoilla voidaan edistää urheiluseurojen toimintaa. Kolikkopelikoneita on melkein kaikilla paikkakunnilla ravintoloissa, pubeissa, matkahuoltojen sekä juna-asemien kahviloissa ja odotustiloissa. Matkustajalaivat risteilyillä tukevat pelikoneidensa avulla suomalaista urheilutoimintaa. Risteilyllä oleva voi tukea huomaamattaan urheilutoimintaa laivan pelihuoneessa, pelatessaan kolikkoautomaatilla. Urheiluhenkiset voivat löytää pelien joukosta urheiluaiheisia slottipelejä. Hytistä käsin voi pelata internetissä urheiluun liittyviä slottipelejä, joita löytyy esimerkiksi baseball-kuvituksin ja etenkin jalkapalloilun alalta.

Suomessa on harvakseltaan pelihalleja, joissa voi pelata vanhanaikaisella flipperillä. Nykyisin polttopisteessä ovat erilaiset peliohjelmat, joita voi ostaa tai vuokrata. Suomessa Veikkaus Oy ja Raha-automaattiyhdistys (nyk. Veikkaus Oy) tukevat urheilutoimintaa erilaisten rahapelien avulla. Ne keräävät huomattavia summia urheiluseuroille jaettavaksi. Myös kunnat ja kaupungit sekä eri kansalaisjärjestöt tukevat urheilutoimintaa rahallisesti.

Urheiluseurat ja -kerhot voivat kerätä varoja myyjäisillä, sekä laittamalla urheiluhallin nurkkaan myös kolkkopelikoneen. Peliautomaattien pelit käynnistyvät kolikoilla, ja niissä voi pelata virtuaalipelejä. Uusinta muotia ovat 3D-laseilla pelattavat pelit, joissa itse voi olla pelissä mukana virtuaalihahmona. Kolikkopelien suosio on Suomessa heikentynyt, koska koteihin yhä useammin ostetaan pelikonsoleita ja virtuaalipelejä. Sentään vielä voi kolikolla raaputtaa Veikkauksen raha-arpaa. Tiedetään, että suomalaiset ovat tunnetusti urheilukansaa – kokeile näitä urheiluteemaisia kolikkopelejä kuten vaikkapa jalkapalloaiheista Bicicletaa, ja voit osallistua urheilun jännitykseen rahapelien maailmassa myös kotoa käsin.

Haavipallossa tapahtuvaa vedonlyöntiä

Lacrosse -pelissä, eli suomeksi haavipallossa pelikentän keskikohta on polttopiste, jossa usein pelin käänteet ja ratkaisut tapahtuvat. Tilanteet voivat olla yllättäviä ja erikoisia. Veikkaaja ei välttämättä osaa aavistaa suosikkipelaajansa kuntoa, mielentilaa ja aikeita. Suomessa ei tiettävästi ole mainittavaa määrää vedonlyöntiä haavipallopelien tuloksista. Laji on Suomessa vielä aika tuntematon, ja vaatisi lisää työtä haavipalloa suosivien seurojen puolelta näkyvyyden edistämiseksi. Onhan Veikkaus Oy:n muissa peleissä toki laajasti vedonlyöntiä ja erilaisia rahapelejä, jotka liittyvät määrättyyn urheilulajiin. Olisi suotavaa, että valtiollinen Veikkaus Oy joskus ottaisi haavipallon veikkauksen kohteeksi.

Sen sijaan haavipalloon liittyvää vedonlyöntiä harrastetaan erityisen paljon Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa. Kolikkopelikoneet ovat näissä maissa vain pieni osa haavipalloseurojen varainhankintaa. Sattumanvaraiset vedonlyönnit voivat joskus tuottaa tuloksia, mutta asioita ja toimintaa seuraava pääsee helpommin voitoille kuin se, joka ei tiedä urheiluseuroista ja joukkueista mitään.

Helpoimmin katsoja pääsee perille internetin kautta haavipallo -seurojen asioista, ja toiminnasta. Silloin voi nopeasti saada selville ketkä ovat mahdollisia maalintekijöitä. On selvitettävä joukkueen vahvuudet ja heikkoudet. Toisaalta on myös etukäteen hyvä tutustua joukkueeseen, joka kilpailee omaa suosikkijoukkuetta vastaan.

Nykyisin satelliitti-TV on mahdollistanut joukkueiden seuraamisen jopa suorana lähetyksenä. Vedonlyöjän tarvitsee vain aukaista satelliitti -TV:nsä, sillä yleensä haluttu ottelu näytetään maksullisilla kanavilla. Myös internetin kautta voi seurata urheiluseurojen toimintaa heidän kotisivujensa tai YouTuben kautta. Netissä voi lyödä vetoa mielin määrin, jos rahaa ja uskallusta on. Sekin on urheilumieltä, vaikka häviö vedonlyönnissä voikin kirpaista.

Johtopäätöksiä haavipallon rahapelimahdollisuuksista

Rahapelimahdollisuudet haavipallossa ovat Suomessa vielä alkutekijöissään. Sen sijaan ulkomailla voi lyödä vetoa myös haavipallo -peleistä, kuten muistakin pallopeleistä. Aika näyttää, milloin Suomessa aletaan lyödä vetoa haavipallosta.